Advent 4 – Most wonderful time

 

The most wonderful time of the year – zo staat deze decembermaand ook wel bekend.  We hangen de bomen binnen en buitenshuis vol met lichtjes, we bezoeken een extra kerkdienst en eten wat meer dan gemiddeld. Prachtig.

Maar juist in deze tijd zien we het donker ook zo goed. De dagen zijn kort, de luchten grauw. We zien de lege plekken aan de kersttafel die er vorig jaar nog niet waren. We kijken terug op een jaar waarin we naast al die zegeningen ook zoveel verloren zijn. We horen op het journaal van weer een aanslag, nog een oorlog, maar het nieuws slaat al niet meer in als een bom. We sloven ons ongelofelijk uit, maar we voldoen nooit aan de verwachtingen die anderen nu van ons hebben. Die extra kerkdienst valt tegen, de naalden van de kerstboom liggen al tijden voor kerst door het hele huis en van die kerstgedachte merken we helemaal niet zo veel. In al die gezelligheid zijn we misschien wel eenzamer dan ooit.

We hangen lichtjes op om het duister te verdrijven,
maar bereikt het licht ons hart nog wel?
Weten we nog wel waar het echt om draait?
Zien we nog wel hoop? Leven we daar nog wel naar?

De geest van God, de HEER, rust op Mij,
want de HEER heeft Mij gezalfd.
Om aan armen het goede nieuws te brengen
heeft Hij Mij gezonden,
om aan verslagen harten hoop te bieden,
om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken
en aan geketenden hun bevrijding.

Jesaja 61:1

Het Kerstlicht met een hoofdletter is Jezus. Hij kwam in een donkere wereld, om het licht in ons hart aan te steken. Hij maakte ons als lichtjes voor de wereld. En naar dat licht mogen we leven. We mogen armen het goede nieuws brengen en verslagen harten hoop bieden. Want er is hoop. Echt waar. Schijnt het al in jouw leven?

Liefs,
Rianne

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s