Ongelofelijk gezegend

Zo’n 900 jongeren van dinsdag tot vrijdag in een vakantiepark, leuke feestjes, goede gesprekken… Niet verkeerd. Wat ik dan weer leuk vind: die 900 jongeren slepen hun Bijbel mee naar een groot deel van die feestjes. Ze bidden voor hun eten in de enorme eetzaal, en daar kijkt niemand van op. Ze stellen zichzelf zo ongeveer voor met ‘naam-woonplaats-uitwatvoorkerkkomjij?’.

Die 900 jongeren en dat vakantiepark vormden een hele intensieve week, want de preken/workshops waren soms nogal confronterend en de beste gesprekken voer je nou eenmaal ergens na middernacht. Maar die vermoeidheid is niet erg, was het dubbel en dwars waard.

Ik heb intens genoten van prachtige mensen, wandelingetjes in het donker, dansjes, gesprekken, zingen, en vooral: van God. Deze dagen deden mij weer even stilstaan bij het feit dat ik ongelofelijk gezegend ben. Niet alleen met die Kerstconferentie met al z’n moois, maar ook met de rest van mijn leventje.

2016 was me het jaartje wel weer. Prachtige nieuwe mensen mogen ontmoeten, en ook weer afscheid moeten nemen. Heerlijke ups beleefd, en vervelende downs. 2016 was eerlijk, kwetsbaar, puur. Rauw en hard. Heilig en zwart. (Wordt alweer bijna een gedichtje ;-) maar gedichtjes komen volgend jaar weer online.). 2016 was tranen met tuiten en lachen tot er spontaan buikspieren ontstaan. Windstil en fixe storm. Maar ook in die storm, of misschien wel juist in die storm, was het weer zo zichtbaar dat God trouw is, dat Hij voorziet en zorgt.

Oh trouwens, jij bedankt. Voor je lieve reacties op gedichtjes. Voor fijne gesprekken. Voor laten weten dat je me ziet. Voor je aanwezigheid, of je inbreng in lessen/colleges. Voor je geks en je gewoon. Voor je eeuwig doorlullen en je stil zijn. Voor het lichtje dat je bent, en voor de blijheid op je gezicht waar mijn hart vanzelf van gaat stralen. Bedankt, voor wie je bent.

Ik wens jullie allemaal een gezegend 2017 :)!

Liefs,
Rianne

Een gedachte over “Ongelofelijk gezegend

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s