Onbetaalbaar – deel 2

20170205_143202Zouden ze het weten?
Vorig week was ik met school een dagje in Amsterdam. De stad waar je je binnen een minuut van midden in de winkelstraat naar midden op de wallen hebt verplaatst. Als je het over een thema als ongerechtigheid hebt, is dat the place to be. Samen met een gids van Tot Heil Des Volks gingen we op zoek naar Jezus in de stad. Zoeken naar Jezus op zo’n donkere plek. Daar wordt een mens stil van.
Terwijl we daar zo liepen, bleef er één vraag door mijn hoofd rondspoken. Zouden ze het weten? Dat ze veel meer waard zijn dan die luttele euro’s die achtergelaten worden? Zouden ze weten dat ze onbetaalbaar zijn? Ik ben bang dat veel vrouwen daar achter de ramen dat niet meer weten. Waardeloos – of in elk geval niet meer dan wat er voor hun lichaam betaald wordt. Het raakt me.

Onbetaalbaar
Ik ben onbetaalbaar, vorige week woensdag kon je daar al een gedichtje over lezen. En als ik het ben, dan ben jij dat ook. Ik meen het. En de kans is best aanwezig dat jij dat niet ziet. ‘Je kent mijn hart niet Rian, hoe kun je dat nou zeggen?’ of ‘Je weet niet wat er in mijn leven gebeurt, wat ik denk, hoe ik doe.’ Klopt. En toch ben je onbetaalbaar. Als je het niet gelooft, zal ik het je nog eens vertellen. Onbetaalbaar. Kijk hoe geweldig mooi je bent. Hoe je hart klopt, hoe je de wereld om je heen ziet. Kijk hoeveel liefde je uit kunt delen aan de mensen om je heen. Hoeveel talenten je hebt. Hoe uniek je bent. Men, wat ben jij onbetaalbaar.

Meer of minder
Het mooie aan ‘onbetaalbaar’ zijn, is dat niemand meer of minder onbetaalbaar kan zijn. We zijn simpelweg allemaal even onbetaalbaar. En niemand heeft het recht om jou te vertellen dat dat anders is. Omdat je onbetaalbaar bent, kun je niet verkocht worden. Je bent geen handelswaar, hallo hee, je bent een mens van vlees en bloed! Toch is dat precies wat er gebeurt in de prostitutie. Op https://ikbenonbetaalbaar.nl/ kun je een petitie tekenen die wil dat er verandering komt. Omdat zij net zo onbetaalbaar zijn als jij.

Heb jij ‘m al ondertekend? 

Liefs,
Rianne

 

3 gedachtes over “Onbetaalbaar – deel 2

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s