30 dagen niets kopen?

De 40 dagen tijd is op 1 maart weer begonnen, en waar ik eerdere jaren 40 brieven schreef of 40 dagen geen Facebook opende, had ik dit jaar eigenlijk geen plan. Even schoot het door mijn hoofd om 40 dagen geen vlees te eten. Maar dat idee heb ik zonder geldige reden voor volgend jaar geparkeerd. Het vlees is zwak. De 40 dagen tijd zou ik wel doorkomen met een Bijbels leesplan.

Tot ik vorige week de Belle open deed. Eline Hoogenboom schreef hierin een artikel over hoe zij een maand lang alleen eten en drinken kocht. En verder dus helemaal niets. Dat artikel zette mij aan het denken, wat als ik deze maand nou eens invoerde in mijn 40 dagen tijd? Die week ervoor, de voorjaarsvakantie, had ik best een beetje uitgegeven. Twee keer winkelen in één week is misschien niet heel praktisch.

Ik leef ondertussen alweer een half jaar als volwassene, en dat is duur. Mijn inkomsten en uitgaven patroon is op zich niet heel lelijk. De meeste maanden komt er meer in dan er uit gaat en verdwijnt er zelfs nog wat naar goede doelen of mijn spaarrekening. Maar toch. Na een dagje shoppen kom ik regelmatig thuis met een shirtje die ik niet echt nodig had, of een jasje waarvan de mouwen toch net niet lekker zitten, maar de kleur hè…

Tijd om daar eens bij stil te staan. Eline kocht in haar maand alleen eten en drinken en die trend zet ik graag door. Nu is het natuurlijk niet de bedoeling om ineens daar extra veel geld aan uit te geven, dus die extra dingen blijven lekker in de supermarkt liggen. Maar ik geef toe, die keer uit eten ga ik niet afslaan ;-). Op een paar uitzonderingen na ( Rijles? Treinkaartje naar jarige vriendin?) ga ik vanaf 14 maart niks kopen. Nog 29 te gaan tot het Pasen is. I’ll keep you up to date!

Liefs,
Rianne

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s