Richtinggevend – Opwekking #2

IMG-20170602-WA0002

Tijd voor de opwekking-afterparty! Lees hier deel 1.

Richtinggevend
Al die keren dat ik op Opwekking was, was ik ervan overtuigd dat die jongeren in feloranje hesjes die vrijdag wijzen waar je heen moet echt wisten waar ze mee bezig waren. Deze bubbel werd dit jaar keihard kapot gemaakt. De meesten hebben geen idee wat ze doen. En ik kan het weten, want ik had zo’n ding aan. Best ironisch dat op de achterkant dan ‘richtinggevend’ staat…

Met de EH hielpen we vrijdag met verkeer regelen en mensen een kampeerplek wijzen. Het was zonnig, dus heel erg was dat niet. ‘Goedemorgen, heeft u een goede reis gehad?’ was een prima begin zin, en met een groot deel van de mensen ontstond dan ook een leuk gesprekje. Tot het echt druk werd. Maar ‘hoi, wilt u in deze rij aansluiten met uw tent?’ werkt gelukkig ook.

Het zijn net mensen
Onze communicatieve vaardigheden zouden worden getest, dat werd ons van tevoren verteld. Maar eigenlijk ging het prima. De mensen zetten hun caravannetjes neer waar ze hoorden, gaven gehoor aan de vraag of ze alsjeblieft hun snelheid willen matigen, vroegen soms zelfs of we ons wel goed ingesmeerd hadden en of er genoeg water is.

Tot de eerste onaardige christen kwam. Jazeker, die bestaan. Mensen raken gefrustreerd door de lange rijen en door het feit dat ze op camping G, bizar ver van het hoofdterrein, terecht komen. Ze weigeren langzamer te gaan rijden, willen hun caravan niet dichter tegen hun voorganger aanzetten, en al helemaal geen commentaar van een paar jonge gastjes in het oranje.

Het zijn net mensen, die christenen, ze zijn ook niet perfect.

Vriendelijkheid
Eerst irriteerde ik me best aan die mensen die zo zeuren. Er komen meer dan 20.000 mensen kamperen, kom op, dan is het toch niet gek dat we je geen schaduwplek kunnen geven?
Maar hoe langer mijn shift duurde, hoe meer ik ze begon te snappen. Want het is warm. De zon brandt, en de stroom auto’s lijkt niet op te houden. Ik moet zelf op gaan letten om wel aardig te blijven.

“Laat iedereen u kennen als vriendelijke mensen,” vliegt het door mijn hoofd, “De Heer is nabij.” Filippenzen 4:5 blijft in mijn gedachten hangen als ik een slok lauw water neem, en de volgende automobilist gebaar zijn raampje open te draaien.

Het is best logisch dat ze niet allemaal even vriendelijk zijn, die opwekkinggangers. Ze hebben ook allemaal hun eigen verhaal en eigen struggles. Wie ben ik om daarover te oordelen? Een ding weet ik heel goed: ik heb nog best een dosis vriendelijkheid in mij zitten. Kan die ook best gebruiken.

Ik weet dan misschien niet 100% wat ik aan het doen ben, maar wat ik doe, ga ik in ieder geval proberen zo vriendelijk mogelijk te doen. Want dat is de richting die ik op wil wijzen. Doe je mee?

Liefs,
Rianne

Een gedachte over “Richtinggevend – Opwekking #2

  1. Wat heb je dat mooi omschreven en inderdaad het valt niet mee. Gelukkig ben ik onderhand wat ouder en helpt de senioriteit soms om te overtuigen. Ik ben trots op jullie hoe vriendelijk jullie ons onze plek wezen. Groetjes van een tevreden kampeerder van veld A. Klaas Geugjes.

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s