Hier bij U – Opwekking #3

Tijd voor de opwekking-afterparty! Lees hier deel 1 & deel 2.

En, zijn we nog een beetje opgewekt? Of hebben jullie alweer even een reminder nodig?
De trouwe, oude volgers onder jullie kunnen het zich misschien nog wel herinneren: Lang, lang geleden was er op rianneschrijft.nl zoiets als ‘Sunday Song’. Dan deelde ik op zondag een mooi liedje. In het kader van mijn Opwekkingsblogjes heb ik er weer eens eentje voor jullie!

Bij het jongerenterrein op Opwekking leidde Hanne de Vries dit jaar weer de worship, en in de eerste avonddienst zong hij dit liedje – voor het eerst. De Engelse versie bestond al wel een tijdje (ook een geweldig liedje trouwens), maar nu is er dus ook een Nederlandse versie. Eentje die mij heel erg aanspreekt :-)

Ik heb liefde gezocht, liefde die me verlost
Telkens dacht ik dat ik het had, maar
Steeds weer schoot het tekort
Totdat ik U hier vond

Je zoekt zo vaak en zo hard naar liefde. In de aandacht van die ene jongen. In de complimentjes van dat meisje. Je zoekt het in de positieve blikken als je iets goed doet, of in de likes op Facebook. In de goedkeuring van je ouders. Je zoekt het in gekke filmpjes op internet of door het zelfmedelijden waar je in wegzinkt tegenover je vrienden. En telkens denk je: ‘Ja, zo ben ik geliefd.’ Maar die liefde is niet perfect, niet eeuwig en niet altijd onvoorwaardelijk aanwezig. En nu?
“Nergens vind ik liefde zoals hier bij U”, zingt Hanne, en hij gaat verder:

Zo vaak maak ik iets stuk, zo vaak ben ik gevlucht
Maar U roept me bij naam, U brengt me
Steeds opnieuw bij U terug
Steeds weer brengt U me terug

Gaaf hè? Wat we ook doen, Bij God mogen we altijd terug komen, Hij blijft ons roepen. Alle liefde hier op aarde bij elkaar – het kan niet tippen aan die van God. En Hij roept je, gewoon, bij je naam. Hij staat aan de deur van je hart, zoals ik twee jaar terug over Opwekking schreef. En Hij wil niets liever dan binnenkomen.

Ik heb het verschil gemerkt. Want naar bijvoorbeeld die aandacht van die ene jongen kan ik eeuwig blijven zoeken, en wie weet vind ik het. Maar zonder Gods liefde als fundament, kan hij nooit dat gat in mijn hart opvullen. Met Gods liefde als basis ben ik niet afhankelijk van menselijke liefde – maar wordt mijn menselijke liefde wel een stuk liefdevoller. De liefde die ik bij Hem mag ontvangen, wil ik namelijk zo graag weer uitstralen naar de mensen om mij heen!

De liefde, die sterren aan de hemel doet stralen
Leeft in mijn hart, in mijn hart
De liefde, die zelfs de dood voorgoed heeft verslagen
Leeft in mijn hart, in mijn hart

Een betere liefde kan ik mij niet voorstellen. Daar word ik toch aardig opgewekt van :-)
Fijne zondag!

Liefs,
Rianne

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s