Wat is daarop uw antwoord?

‘Wat is daarop uw antwoord?’

‘Ja.’

P1010655

Foto: Rob Renger

Nee, getrouwd ben ik niet, maar zondag 9 juli mocht ik wel ‘ja’ zeggen in de kerk. Tegen God, welteverstaan. Ik deed namelijk belijdenis van mijn geloof. En daar kijk ik op de foto niet heel vrolijk bij, ’t is ook best een beetje serieus, maar wauw wat was het een mooie dag! Een prachtige kerkdienst, en een heerlijke middag in de tuin met allemaal prachtige mensen. En ik geef toe, het voelde wel een klein beetje als trouwen. Voor altijd verbonden met God, hm, net een huwelijk.

In de kerk droeg ik een gedicht voor, en mocht ik een klein stukje getuigen. Dat wilde ik graag nog eens met jullie delen:

Onvoorwaardelijk
dat is altijd
dat zijn alle mijn woorden
dankzij en
ondanks de betekenissen
dat is morgen
net zo veel als gister
dat is eeuwig

Onvoorwaardelijk
dat zijn al mijn daden
al mijn tranen
elke misplaatste stap
en elke dag
dus ook vandaag

Onvoorwaardelijk
dat heeft geen begin
geen einde
geen verdwijnen
geen ‘als jij morgen
beter bent
dan houd Ik van jou’

Nee, onvoorwaardelijk
is Gods trouw

“Dit gedicht schreef ik ongeveer een jaar geleden, toen ik aan het begin stond van mijn tussenjaar op de Evangelische Hogeschool. In zo’n tussenjaar is het de bedoeling om veel na te denken. Over je geloof, jezelf, de wereld om je heen… ondertussen is mijn jaar afgelopen. Ik heb een hoop nagedacht, en nouja, nu sta ik hier. Antwoord te geven op belijdenisvragen, antwoord te geven op een onvoorwaardelijk trouwe God.
God is mijn Vader en mijn Vriend. Hij is er altijd, het zekere in een onzekere wereld. Ik weet niet wat de toekomst brengt, maar ik weet een ding heel zeker. Dat is dat Jezus voor mij gestorven en opgestaan is, zodat ik weer bij de Vader mag komen, en dat de Heilige Geest mij bijstaat en helpt.
God is zó trouw. Hij weet alles van mij, mijn misselijkmakende misstappen en mijn glorieuze overwinningen. Mijn grootste angsten en mijn mooiste geluk. Hij kent elke vezel van mij door en door. En toch houdt Hij van mij. Onvoorwaardelijk.
Dat is iets waar ik regelmatig heel stil van word. Gods liefde is zó groot, daar kan ik met al mijn menszijn niet bij. Maar ik mag Zijn goedheid aannemen. Ik weet dat God mij geroepen heeft om getuige van Hem te zijn, en in antwoord daarop mag ik vandaag belijdenis van mijn geloof doen.”

09-07-2017

Liefs,
Rianne

6 gedachtes over “Wat is daarop uw antwoord?

  1. Wat supermooi! IK vind het altijd zo geweldig als mensen hun onvoorwaardelijke vertrouwen in God uitspreken. Want ja, God is onvoorwaardelijk trouw maar de andere kant daarvan is vertrouwen.

    Ik ben zelf heel vrij in mijn geloof en heb daarom de stap naar me officieel verbinden met God nog niet gemaakt. Zo ben ik als baby niet gedoopt (mijn ouders zijn atheïsten) en heb ik ook als volwassene die stap nog niet gezet. Dit komt wellicht nog.

    • Hee Astrid, bedankt voor je mooie reactie! Ik hoop dat de vrijheid in je geloof ook vrijheid van God mag zijn. Als ik naar mezelf kijk, geeft God mij namelijk juist zoveel levensvrijheid dat ik Hem heel erg vertrouw. Veel zegen gewenst in de stappen die je wel of niet zet! Liefs, Rianne

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s