Opgeruimd hoofd – #EH1

Gister kwam in mijn instagramtijdlijn een foto van de Evangelische Hogeschool voorbij. Een foto van een bus, waar heel wat nieuwe studenten in stapten. Vandaag is het precies één jaar geleden dat ik samen met de rest van het 40e EH-Basisjaar zo’n zelfde bus in ging. Dat jaar is voorbij gevlogen. Ergens lijkt het wel gister dat onze groep bij elkaar zat om kennis te maken, en vanochtend dat we onze eerste collegeweek hadden.  Maar aan de andere kant is er onwijs veel gebeurd. Toen we de tweede keer op de kamplocatie waren, wisten we al best veel van elkaar, en ondertussen zit er dus een nieuwe groep daar,  mensen die aan het begin staan van een geweldig jaar waarin ze veel gaan meemaken en leren.

Afgelopen jaar heb ik in ieder geval best wat mooie lessen geleerd of herontdekt. En zoals ik in een eerder blog al aangaf, wil ik er daar nog een aantal van delen met jullie. Vandaag nummer één!

  1. Een opgeruimde kamer is een opgeruimd hoofd

Levenswijsheid. Echt. Zal niet voor iedereen en altijd werken, maar bij mij werkt het aardig goed. Mijn kamer is nog steeds niet altijd opgeruimd (sorry mam). Maar ik weet in ieder geval hoe het werkt, vrij simpel. Kijk: Als je druk of warrig bent in je hoofd, en je leefomgeving is een ongelofelijke bende, dan combineert dat niet goed. Je ogen zien dan nog meer chaos, en dat brengt geen rust vanbinnen.

Mijn kamer en mijn hoofd opruimen gaat bij mij best samen. Een van mijn zelfreflectiepresentaties (mooi galgje woord) schreef ik afgelopen jaar ook aan de hand van mijn kamer. Daarin vormde mijn schommelstoel bijvoorbeeld een meditatief momentje om even te zitten en te bedenken hoe het met mij gaat. Zo hebben meer delen van mijn kamer een plekje in mijn hoofd. Mijn boekenkast staat voor alle informatie die ik tot me neem, of nog even laat liggen. De klerenkast gaat over het denken wie ik ben en hoe ik me gedraag, mijn gitaar vormt een stukje ontspanning en wat stille tijd.

Als het een bende is in die kamer, in mijn hoofd of in het echt, dan kom ik niet tot rust in die schommelstoel, en kan ik mijn gitaarboek niet neerleggen voor stille tijd.

Met alles wat ik opruim, ruim ik vanbinnen ook iets op. Ik schrijf bijvoorbeeld mijn zorgen op, om ze vervolgens weg te gooien. Ik zet de boeken recht, en zet dan in mijn hoofd op een rijtje wat ik nog moet doen. Ik sta voor de kledingkast, en besluit mezelf niet te overschreeuwen vandaag. En ten slotte gooi ik de prullenbak leeg. De hele bende de kliko in. Tijd om los te laten.

Komende weken komen er veel nieuwe dingen (studie, op kamers, aaah), maar mijn hoofd is best op een rijtje. Gewoon, omdat ik de to-do-list heb liggen, de prullenbak in mijn hoofd heb leeggegooid, en even tot rust ben gekomen in mijn schommelstoel.

Liefs,
Rianne

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s