Het station

Het station ruikt naar afbakbroodjes
En naar onafgemaakte gesprekken
Naar afscheid nemen
Met een schrijnende ziel

Het station ruikt naar angst
Naar het nieuwe onbekende
Naar gelukkig weerzien
En een verroeste fiets

Het regent uit strakblauwe lucht
En tranen dwars door geluk
De dag is net begonnen maar
Ik wil liever helemaal niets

Dan jou

Treinen, stations – eigenlijk had ik er nooit zoveel mee. Jarenlang vond ik het zelfs een verschrikking om met de trein te reizen. Ondertussen ben ik daar een beetje van bekomen, je kunt nou eenmaal niet alles op de fiets doen. Sinds een poosje is mijn treingebruik wel explosief toegenomen. Lang leve het studentenOV ;-). Ondanks het gehobbel, de eeuwige drukte en het dringen op het station, begin ik de lol van treinen een beetje in te zien. Je kunt er zo heerlijk mensen kijken. Dat is best goed voor mijn schrijvend vermogen, want al die mensen hebben verhalen. En die hoeven ze niet per se te vertellen, ik kan ze ook verzinnen. Onderweg van vriendlief naar studentenkamer liep ik door het station naar mijn fiets. En dat station schreeuwde om gedichtjes. Het voelde een beetje weemoedig, maar tegelijk ook hoopvol aan. Het is tenslotte een plek van afscheid nemen en weerzien. Daar midden tussen al die mensen vol verhalen wilde ik niks liever dan terug in de trein springen, om alle gesprekken af te maken, om het onbekende lekker te laten ruiken, om…

Maar de dag begon weer. Ik vond mijn fiets weer, tussen alle andere verroeste exemplaren. Ik mocht weer een paar dagen naar de campus heen en weer fietsen voordat ik weer terug de drukke trein in moest. Voordat ik die verleiding van afbakbroodjes weer hoefde te weerstaan.

Treinen, stations – ik had er nooit zoveel mee. Maar langzaam maar zeker verlies ik mijn hart aan de geur, de gevoelens, de mensen. Aan alle onbeschreven woorden die ik daar nog ga schrijven.

Een gedachte over “Het station

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s