Dankbaar?

Onder schone lakens in bed kruipen. Een spontane spelletjesavond met de familie van vriendlief (En dan vooral de gezelligheid. Maar winnen is ook leuk ;-) ). Een niet per se verwachte 7 voor een tentamen. Gezellige treinreis onderweg naar college. Een uurtje met grote koppen thee en een dik boek. Een appje van een goede vriend.

En wat christelijke puntjes: De mooie preek van zondag. Even met mijn gitaar en Op Toonhoogte boek. De mooie Bijbeltekst van de dag die via mijn telefoon binnenkomt. Kringavond van Ichthus voorbereiden, waarop we samen gaan nadenken over dankbaarheid. De regenboog van van ‘t weekend: het teken van hoop.

Zomaar wat dingen om dankbaar voor te zijn. Zomaar even verzonnen. Ik moest me ertoe zetten van mezelf. Omdat ik een blog voor woensdag schrijf. Omdat het woensdag dankdag is.

Dankbaar zijn is een belangrijk iets, naar mijn mening. Ik schreef er ook al meerdere keren over, zoals hier en hier. Maar momenteel voel ik me helemaal niet zo dankbaar. Ik voel me moe, en dat al net te lang. Mijn hoofd is zwaar van de dag, al was die helemaal niet zo intens. Ik schrijf minder dingen om te delen dan ik wil. Ik heb vanmiddag minder gedaan dan ik wilde doen. Ik val mezelf een beetje tegen. Het is ineens stil, hier in mijn studentenkamertje.

De kerstlichtjes in de vensterbank verspreiden een warm licht en de thee op mijn nachtkastje ruikt fijn. Mijn weekend was heerlijk en ik heb net een poos met thuis-thuis gebeld. Ik ben binnen terwijl het buiten koud is. Ik mag zo van mezelf nog even verder in dat dikke boek. Tussen de drukte door staan er leuke dingen in mijn agenda, zoals een reünie van de EH en een jarig broertje.

Als dit online komt is het dankdag, dankdag 2017. Het hieraan gekoppelde thema van de HGJB is ‘Blij verrast’. Eigenlijk ben ik dat toch wel weer, bedenk ik me als ik mijn laptop dichtklap. Blij verrast door het leven, door God. De weken gaan niet altijd over rozengeur en maneschijn, en soms is een dag gewoon… minder fijn. Maar toch, aan het eind van elke dag, is er genoeg om voor te danken. En dat zit ‘m in de kleine dingen. Dingen die samen groot genoeg zijn om een dag vol chaos of een stille avond op mijn kamer aan te kunnen.

Een lieve uitspraak van mijn vriend. Een vriendin die aangeeft voor me te bidden. Een fijn liedje (zoals deze). Oude fotoboeken. Weer wakker mogen worden. Dankbaar voor de zon, voor een lichaam dat aardig functioneert. Dankbaar voor jou.

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s