Ritme en 40 dagen schrijven

Volgens mij heb ik nog nooit zolang niets gepost. Mijn pen heeft even pauze gehad. Alweer. Afgelopen maanden verliepen rustig en hectisch tegelijk. Aan de ene kant had ik geen studie, en werkte ik weinig uren. Aan de andere kant haalde ik eindelijk mijn rijbewijs, waren er veel leuke dingen en mooi mensen, en vond ik een nieuwe studie. Jaja, de HAN in Nijmegen heeft een geweldig iets: een februaristart. Ik ben sinds begin deze maand studente Pedagogiek op het HBO. Dat betekent weer een heerlijk ritme: schooldagen, stagelopen, leren. Dagelijkse bezigheden. Ik kijk ernaar uit.

Het is ook wel weer spannend. Ik was namelijk moe, en dat loste een paar nachten goed slapen niet op. Ondertussen voel ik me echt wel weer wat beter, maar 100 %…. En daarom is weer studeren best spannend. Lange dagen maken, veel concentreren, keuzes maken qua dagindeling. Nieuw. Anders.

Maar ik heb er zin in. Er ligt zoals altijd weer veel moois in het verschiet. Een van die mooie dingen is de 40-dagen tijd. Deze 40 dagen tijd doe ik mee aan een 40 dagen schrijven challenge (ik liep op dag 3 al achter, maar sst, komt goed). 40 dagen schrijven over het thema Onvoorwaardelijke Liefde. En dat mag en kan in elke vorm. Ik heb bedacht om elke dag te zoeken naar de liefde. Waar zie ik die in, waar vind ik het, wat doe ik ermee.

Een aantal van die korte stukjes wil ik graag met jullie delen, dus die zien jullie vanzelf verschijnen ;) om mee te beginnen:

Zaterdag 18 februari 2018:
Mijn vingers branden. Het is veel te lang geleden dat mijn gitaar en ik wat tijd met elkaar hebben doorgebracht. Ik oefen nummers voor JV weekend, een weekend waarin we gaan nadenken over het thema Losgeld Voor Velen. We gaan het hebben over hoe Jezus de prijs voor onze zonden betaalde.

Zijn doorboorde handen moeten gebrand hebben om iets te doen, om het onrecht in de kiem te smoren. Mijn vingers vinden de akkoorden van Zie hoe Jezus lijdt voor mij. Jezus’ lijden kocht mij vrij. Als dat geen onvoorwaardelijke liefde is, dan weet ik het ook niet meer.

Een gedachte over “Ritme en 40 dagen schrijven

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s