Tip: dobbelsteendate

20180511_161238De zon scheen, de lucht was redelijk blauw, het waaide niet al te hard… perfect weer voor een picknick! Maar… waar…? Géén idee. Vorige week vrijdag was het datedag, dobbelsteendatedag om precies te zijn. Gewapend met een picknickkleed en een dobbelsteen stapten wij in de trein. Op Utrecht Centraal stopten we voor het bord met vertrektijden. Iets gespannen gooide ik (‘Alsjeblieft niet richting Nijmegen, daar komen we vaak genoeg’). De dobbelsteen landde op 6: de 6e intercity op het bord was onze trein. Zodoende stapten wij op perron 18 in de trein richting Maastricht.

20180511_163602

Al voor de eerste stop mocht Matthias de dobbelsteen door de trein laten rollen: 4. Het vierde station was Roermond, onze eindstop. Maar… ’s Hertogenbosch was eerst… en daar hebben ze Bossche Bollen ;-). Uiteindelijk belandden we in het stadspark van Roermond, met lekker eten in de zon. Niet verkeerd.

Het leuke aan deze manier van reizen is dat je eens op plekken komt waar je anders niet zo vaak bent. Ook zou ik Roermond voor een picknick normaal veel te ver weg vinden, maar nu was de reis ernaartoe niet echt een ‘reis’. Een ideale manier om je studentenov eens goed te besteden of je goedkope dagkaart leuk in te zetten!

Een stappenplan;

  1. Zoek een of meerdere leuke mensen op met een vrije dag
  2. Verzin een activiteit, een picknick of een wandeling, in ieder geval iets wat je op relatief veel plekken kunt doen, je weet natuurlijk niet waar je uit komt
  3. Zoek een dobbelsteen uit de kast (mens erger je niet of yahtzee, dan heb je er 5!)
  4. Ga naar een station waar redelijk wat treinen komen, je wilt natuurlijk wat mogelijkheden hebben
  5. Geniet!
  6. Als je dag nog niet om is, maar je de stad wel gezien hebt, kun je natuurlijk altijd nog een keer gooien!

Ga je nou ook op een dobbelsteendaten, laat het even weten! Vind ik leuk om te horen ;-)

Advertenties

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s