Durf te falen

20181122_101349In mijn hoofd vormde zich een plan voor een aantal blogs over Een beter leven. Een korte serie waarin ik laat zien hoe ik in (hele) kleine stapjes een poging doe om een beter leven te leiden. Waarin ik minder plastic gebruik, alleen nog maar buitenbeentjes koop aan fruit, et cetera. Het probleem was alleen… Het lukt me niet zo. En dat wilde ik natuurlijk niet laten zien. Voor mijn verjaardag kreeg ik het boek #notsoperfect, van Eline Hoogenboom. En aangezien de ondertitel daarvan is ‘durf te falen’, heb ik die eerst maar eens gelezen voor ik begon te typen aan nieuwe blogs. Ik review ‘m voor je!

In dit boek deelt Eline haar zoektocht naar eerlijkheid en kwetsbaarheid. Een zoektocht met vallen en opstaan. Onze maatschappij is namelijk meer van het bikkelhard, alle ballen in de lucht houden. Er wordt verwacht dat je altijd een perfect plaatje kunt laten zien, op social media en in het echte leven. Ik merk dat ik hier zelf ook het liefst aan voldoe, kwetsbaar zijn is eng. In #notsoperfect wordt je meegenomen in Eline’s zoektocht langs perfect en imperfect zijn, via social media, lijden en vechten rechtstreeks naar genade en rust. Als je het boek uit hebt ben je nog steeds niet perfect en is falen nog steeds eng, maar je hebt wel wat handvatten om daar beter mee om te gaan.

 

De schrijfstijl van het boek vond ik even wennen, Eline schrijft haar verhaal als een grote blog. Dat verwacht je niet meteen in een boek, maar leest wel fijn weg. De persoonlijke verhalen maken het boek heel echt, en de #workit pagina’s geven je zin om zelf aan de slag te gaan. Daarnaast kun je in het boek ook interviews lezen met 5 inspirerende vrouwen. Een veelzijdig boek waarin je naast Eline ook vooral jezelf tegenkomt.

Wat ook nog even genoemd moet worden is de opmaak van het boek: wat héérlijk! Een prachtige hardcover met mooie kleuren, afwisselende pagina’s en inspirerende quotes; een feestje voor het oog! Een beetje ironisch wel dat juist dit boek in mijn tas zat toen mijn flesje lekte. Not so perfect. Ach, dat symboliseert de omslag van het boek nu ook…

#notsoperfect is o.a. te koop op www.eline-hoogenboom.nl , en is jouw €20,00 zeker waard!

Advertenties

Een gedachte over “Durf te falen

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s