Water wordt weer wijn

Vorige week woensdag reed ik met een avondzonnetje in mijn rug en een zonnebril op mijn hoofd over de snelweg. ‘Blijf thuis!’ riepen de matrixborden mij dwingend toe. Omdat ik vriendlief ging ophalen reed ik echter verder van huis. Het voelde een beetje fout, op de snelweg zijn. Bijna spannend. We leven in een gekke tijd, daar zijn we het intussen wel over eens. Normaal is het zeker niet. Terwijl ik daar zo over mijmerde kwam dit lied voorbij: Water wordt weer wijn.

Dit feestje is niet over
Ook al is ’t TL licht aan
Is de bar al lang gesloten
En de band naar huis gegaan

Het feestje is niet over? Nou, het feestje hier in Nederland is heel zeker over. Bands treden niet op en bars zijn per definitie gesloten. De kleur van het TL licht beschijnt ons dagelijks: de harde realiteit. Daar in de auto trok mijn gezicht een moeizame grimas.

Dit feestje is niet over
Ook al is de dansvloer leeg
Zijn de mensen weggelopen
Weg naar niemand die het weet

Welk feestje? Welke mensen? We zitten allemaal op ons eigen eilandje, communiceren nog wat via een beeldscherm, maar verder…  Al snel draaiden mijn gedachten bij. Ik speelde het lied nog een keer af. En nog een keer. En vooruit, nog zo’n drie keer.

Water wordt weer wijn
Water wordt weer wijn
En het zou niet voor het eerst zijn

Water wordt weer wijn, dat refereert naar een feest in de Bijbel waar de wijn op was. Jezus maakte daar van water wijn – de feestvreugde kon zo doorgaan. Het gewone wordt bijzonder. De wereld op z’n kop. En eigenlijk geloof ik daar ook in voor deze tijd. Het feestje van ons leven lijkt op dit moment erg beknopt.  Maar het wordt weer anders. Het blijft niet zo.

We mochten weer Pasen vieren, mogen dat elke dag vieren: Jezus overwon de dood. Er mag een geweldige toekomst voor ons klaar liggen, daar mogen we ons aan vast houden. Dat mogen we meenemen, de nieuwe week in. Een week die opnieuw anders dan normaal zal zijn. Maar zelfs deze gekke, andere, corona-omringde week mag een voorbode zijn:

Zolang we blijven vieren
Zolang we durven dansen
In de avondzon 

Zolang we blijven vieren
Wat er nog niet is
Maar wat al wel begon 

Water wordt weer wijn

Heb een goede dag, een gezegende week!

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s