Focus

#LL2, Efeziërs 1:1-14

Vorige week werd ik verkouden. Op zich niet zo vreemd, ik ben dat ongeveer het halve najaar. Maar in deze coronatijden betekent verkouden zijn ineens thuis zitten en nog meer afstand houden dan normaal. Van dinsdagmiddag bellen, tot donderdagavond testen, tot zondagochtend pas een uitslag: ik werd super chagrijnig van al dat thuiszitten en de onzekerheid! Hoewel ik eigenlijk vrij zeker dacht te weten dat ik geen corona had (tsja als je vrij kort na een lange wandeling in de regen verkouden wordt…) sloeg de twijfel toch toe. En niet alleen de twijfel, ook een zekere boosheid. Want ik had zin om te werken en leuke dingen gepland in het weekend. Het kringthema van die dinsdag was super accuraat!

Het ging die avond over focus. Focus op God en op Zijn belofte. We lazen daarbij bovenstaande tekst uit Efeziërs. Een tekst vol belofte, God die vergeving, genade en hoop geeft. Het is als christen zo belangrijk om te focussen op God. Waarom? Als ik kijk naar de wereld, dan zie ik verdriet, mislukking, angst. Ik zie imperfectie en vechten voor een strijd die nooit gestreden lijkt te zijn. Als ik kijk naar God, dan zie ik hoop voor de toekomst, goed genoeg mogen zijn, rust. Ik zie Iemand die naast en voor mij strijd, Iemand die overwint.

Met die blik verandert de situatie niet meteen. Hoe hard ik vorige week ook wilde dat de GGD belde, de testuitslag kwam er echt niet eerder door. Maar het verandert wel de manier waarop ik kijk en ermee omga. Nu ben ik een enorme stresskip, dus je kunt je voorstellen dat ik een potje gehuild heb toen die uitslag na 48 uur nog steeds niet binnen was. Maar toen ik mijn blik weer op God richtte, mocht ik weer rust vinden.  

Onze kringavond sluiten wij elke keer af met een opdracht om mee te nemen. Ik probeer nu dus elke ochtend op te staan met dit gebed: ‘Heer, ik wil mij richten op Uw belofte. Leer mij te leven als kind van U, als erfgenaam van die belofte van hoop en vrede’. En geloof me, de dag heeft er zoveel meer rust bij! Want ik hoef het niet alleen te doen. God gaat mee, Hij belooft het zelf.

Ps: voor de nieuwsgierigen onder ons, de uitslag van de test was negatief. Dat is dan weer positief 😉

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s