Open je voor Gods kracht

#LL3, Efeziërs 1:15-23

“Wanneer je Gods kracht en licht in de wereld wilt zien, vergeet dan de lichtschakelaar in je eigen hart niet aan God aan te bieden”

God is groot. Dat geloof ik. Hij is almachtig, krachtig. En dat begrijp ik soms niet helemaal. Dat is niet erg want Hij is God, als ik Hem volledig zou begrijpen zou ik ook God zijn, en die gedachte is te absurd voor woorden. Nee, God is veel groter. Maar die grootheid is soms lastig te zien in mijn leven, misschien herken je dat wel. Als controlefreak zijnde houd ik de touwtjes graag in eigen handen. Laat mij mijn eigen gevecht maar doen, mijn eigen boontjes doppen. Op mijn eigen spreekwoordelijke bek gaan. Vooral dat laatste. Als ik in mijn eentje aan de slag ga, gaat het lang niet altijd goed.

Zoals ik al zei geloof ik dat God almachtig is. Ik kan me zo voorstellen dat Hij wel eens zuchtend Zijn hoofd schudt als ik weer eens aan het aanmodderen ben. ‘Lieve dochter, kom maar naar Mij, Ik kan je helpen!’ Maar ik zie dat niet altijd. Ik denk steeds ‘ik moet het toch zelf kunnen?’.

Om licht te zien moet je wel je ogen open doen. Om Gods licht te zien, moet je Hem het licht aan laten doen. Je openstellen voor Zijn kracht is zo makkelijk nog niet, het betekent een zekere afhankelijkheid waar wij in onze zelfgemaakte maatschappij niet zo van houden.

Ik heb ontdekt en mag steeds weer ontdekken dat die afhankelijkheid juist veel goeds met zich meebrengt. Het geeft ruimte voor God om Zijn kracht te laten zien in mijn leven. Zo’n sprong in het diepe gaat niet van de ene op de andere dag, dat blijft een constante spanning. Met dit gebed probeer ik mijn dag te beginnen:

Lieve God, wilt U het lichtknopje in mijn hart bedienen? Wilt U met Uw kracht mij nabij zijn? Niet tot mijn eer, maar tot die van U. Amen.

En jij, laat jij Gods kracht werken in jouw leven? Of doe je het liever zelf?

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s