Omdat God

#LL4 Efeziërs 2:1-10

Als je het bovenstaande Bijbelgedeelte leest, dan zie je een tweedeling. Het eerste gedeelte, vers één tot en met drie beschrijft hoe je zonder God bent, het daaropvolgende gedeelte beschrijft hoe God redding geeft en wat God ons maakt: In Christus geschapen om de weg te gaan van de goede daden die God heeft voorbereid (vers 10).

Wat mij het meest raakt is een klein stukje uit vers vier: Omdat God. Niet omdat ik zo geweldig ben, verre van dat. Niet omdat ik hard mijn best doe, al doe ik echt mijn best. Niet omdat… Nee, omdat God. Om Zijn barmhartigheid en genade.

Ik merk dat dit kleine zinnetje veel verandert. God kiest ervoor om mij genadig te zijn. Dat betekent dat Hij mij dit waard vindt. Ikzelf vindt dat niet altijd zo. Ondanks alles wat ik afgelopen jaren geleerd heb, denk ik nog steeds wel eens dat er veel is wat ik moet verbeteren en veranderen voordat ik die liefde van God (of anderen) waard ben.

Zoals ik zei: dit verandert iets. Het laat mij met andere ogen kijken. God doet het, ik hoef het niet te doen. En met Zijn kracht mag ik op weg gaan om voor Hem aan de slag te gaan. Gewoon, zoals ik ben, met mijn eigen talenten.

Omdat God het doet.

Heb jij wel eens moeite met deze gedachte? Lees vers vier tot tien eens hardop voor aan jezelf!

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s