Zwemmen in vrede

#LL6, Efeziërs 2:11-22

‘U leefde in een wereld zonder hoop en zonder God’, zo lezen we in bovenstaand Bijbelgedeelte. ‘Maar,’ vervolgt de tekst, ‘nu bent u, die eens ver weg was, in Christus Jezus dichtbij gekomen, door Zijn bloed.’

Onlangs mochten we kerst vieren, het feest waarbij God de naam van Zijn reddingsplan voor de wereld deelde: Immanuël, God met ons. Door de bovengenoemde zonden waren we van God af geraakt, maar Jezus kwam naar deze aarde om ons mensen te verzoenen met Hem. De wereld van ons en de wereld van God waren gescheiden door onze fouten. Jezus heeft met zijn dood ‘de twee werelden één gemaakt’, zoals in vers 14 staat geschreven. Voor verzoening heb je echter twee partijen nodig. Als er van één kant ruimte voor verzoening is, dan schiet dat nog niks op. Als van twee ruziënde mensen er een wil vergeven, maar de ander daar niet toe bereid is, dan zal er geen vrede komen.

God heeft bakken met vrede, daar staat Hij om bekend. En wij mogen daar zomaar induiken. Jouw toegangsticket? Toegeven dat je Gods vrede nodig hebt. Accepteren dat je het niet alleen kunt. Als je dat eenmaal doet, dan zal je er geen spijt van krijgen. Misschien dip je eerst je teen erin, of voel je even met de palm van je hand. Maar geloof me, als je eenmaal ervaart hoe goed Zijn vrede is, dan wil je niet anders dan er eeuwig in rondzwemmen. Het levert je hoop op, voor morgen en voor elke dag. Uitzicht in uitzichtloze situaties. Verzoening, rust in al je onrust.

Durf jij het aan, zwem jij al in Zijn vrede?  

Een gedachte over “Zwemmen in vrede

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s