Verbonden

#LL8, Efeziërs 3:1-21

Tijdens de voorbereiding van deze kringavond had ik (héél oldschool) mijn cd-speler weer eens aangezet. Bovenstaand lied kwam voorbij, en eigenlijk paste die heel goed bij deze avond. ‘Hoe meer verbondenheid, hoe meer inzicht’, zo stelde het boekje van de Eva boven de Bijbelstudie. Het lied verwoordt eigenlijk precies die stelling.

Jong of oud. Dromer of doener. Poëet of soldaat. Welk opleidingsniveau of welke achtergrond we ook hebben, we zijn allemaal anders. Verschillend. Uniek. Dat levert de veelkleurigheid in onze samenleving op, maar kan ook een gevaarlijke kant hebben. De kant waarin we de ander als minder achten. Of vooral: waarin we onszelf beter vinden. Dan ontstaat er een kloof. Tussen jou en mij. Tussen hen en wij. Deze kloof levert hoogmoed op. Frustratie. Afwijzing.

“Each one thought that they knew better
But they were different by design
Instead of standing strong together
They let their differences divide”

Laat onze verschillen ons niet uit elkaar drijven. Als we die kloof overbruggen en sámenwerken, dan betekent dat niet dat alle problemen opgelost zijn en dat alles ineens makkelijk is. Samenwerken vraagt verdraagzaamheid, geduld en vrede van ons. Het kost je wat om toe te geven dat een ander je iets kan leren. Het kost je wat om te accepteren dat we elkaar nodig hebben. Maar uiteindelijk levert dat zoveel meer inzicht op. In elkaar, in de wereld om ons heen en in Christus.

Vanuit de tekst zien we in vers 18 en 19 het volgende: ‘Dan zult u met alle heiligen de lengte en de breedte, de hoogte en de diepte kunnen begrijpen, ja de liefde van Christus kennen die alle kennis te boven gaat (…)’ Mét de heiligen, samen. Juist samen begrijpen we meer van Christus. Want jij kent een stukje van Hem wat ik nog nooit eerder heb gezien, en ik heb Hem meegemaakt in situaties die jij niet kent. Zo, in de verbinding, wordt de sfeer hier op aarde niet alleen een stuk beter, we mogen ook meer en meer uit gaan zien naar de sfeer van de hemel.

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s