Vereenvoudigen

#LL9

In de eerste lockdown zat ik ineens een stuk vaker op mijn kamer. Nu was ik eigenlijk best tevreden daar, maar opeens kwamen de muren op mij af. Dat kwam eigenlijk vooral omdat er zoveel op die muren hing. Tegenwoordig hangen er nog steeds foto’s, maar iets minder. En er staan nog steeds plantjes, maar ook iets minder (dat planten hebben loopt snel uit de hand joh, twee jaar terug had ik er nog geen een, intussen is de vensterbank overbevolkt? Send help!). Rust in mijn kamer levert rust in mijn hoofd op, daar schreef ik eerder al over.

Deze kringavond hadden we het over het vereenvoudigen van het leven. Voor sommige onder ons best een helpend iets. Niet alleen de volle kamer, ook de volle agenda laat je hoofd soms overstromen. Als iemand je vraagt hoe het met je gaat, weet je het antwoord eigenlijk niet eens. Gewoon, door. Het kan enorm helpend voor je zijn om eens kritisch naar jouw leven te kijken. Naar de inrichting van je kamer, je dagen en je energie. Zijn er dingen die je kunt veranderen? En wat levert dat dan op? Meer eenvoud in je leven geeft meer rust in je hoofd.

Terwijl ik deze tekst typ, kijk ik mijn kamer nog eens rond. Tijd om nog wat op te ruimen. Dat zal me goed doen.

Helpt het vereenvoudigen jou om rust te krijgen?

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s