Eenheid

#LL10, Efeziërs 4:1-16

Wat betreft blogs over mijn kring schrijven, loop ik alweer onwijs achter. Maar; de meivakantie is begonnen! Dat betekent even iets meer schrijftijd, dus komende weken een inhaalslag 😉. Om te starten met kring 10! Wij lazen verder in de brief aan de Efeziërs, hoofdstuk 4:1-16. Hierin gaat het vooral over eenheid. Paulus zegt:

‘Span u in om door de samenbindende kracht van de vrede de eenheid te bewaren die de Geest u geeft’ (v3).

Als christenen horen we bij elkaar. Bij de mensen uit onze eigen gemeente of vereniging, maar niet minder bij die christenen van die kerk waar we net niks van begrijpen. Er is één God die ons verbindt. Die eenheid bereiken is nog niet zo makkelijk. Daar hebben we onder andere die vrede uit kring 6 voor nodig. Om een eenheid te vormen is er verbinding nodig, dat is iets om aan te werken, zoals je in deze blog kon lezen. Maar het levert ook zoveel op. Paulus zegt:

‘Dan zullen we, door ons aan de waarheid te houden en elkaar lief te hebben, samen volledig toegroeien naar Hem die het hoofd is: Christus’ (v15).

De eenheid die we vormen brengt ons dichter bij God. Daarnaast mag het ook iets uitstralen naar de mensen om ons heen. Dan worden we niet meer ‘die hypocriete mensen met het oordeel’ of ‘de mensen met alle regeltjes’. Dan mag onze liefde een getuigenis zijn voor de wereld om ons heen.

To do:
Bidden voor en met elkaar is een mooie manier om aan eenheid te werken. Neem eens een persoon in gedachten waar de eenheid nog niet optimaal mee is, en neem komende week elke dag de tijd om voor deze persoon te bidden.

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s